Skip to Content

1735 N Lynn Street

The 1735 N Lynn project consisted of a 3,000 SF interior lobby renovation along with removing the exterior facade at the entrance.

Project Location:
Arlington, VA
Market Sector:
Repositioning, Interiors
Office Location:
Washington, DC
Owner:
Atlas
Architect:
Gensler

The 1735 N Lynn project consisted of a 3,000 SF interior lobby renovation along with removing the exterior façade at the entrance for a new Jewel Box entrance cladded in metal panels along with adding metal panel surrounds on various exterior columns to the west elevation. Other exterior upgrades included painting of the existing granite cladding on the 2nd & 3rd floors west elevation, as well painting and caulking the entire storefront on floors 4-11 all four elevations of the building. We installed landscaping including brick paver patio and fencing on the south side of the property to create an outdoor eating area for the existing ground floor restaurants.

Interior improvements included 10,000 SF of amenity spaces including a new fitness center, lounge areas, and conference rooms. The lobby buildout included large format tile on both the walls and floor, new custom reception desk, built in coffee bar and high-end lighting. The Fitness center consisted of new wall finishes, rubber sports flooring and new built-in lockers. The Conference Rooms consisted of Adotta demountable glass partitions, built-in wood bench seating along with down lighting and AV/ sound system.

Challenges on this project were many. We had to work around the second-floor tenant meetings (United States Postal Service). Due to the location of this building being in a residential area we could not make noise before 7:00 AM. Maintaining continual tenant access to the ground floor lobby elevators required a great deal of communication between our Sr. Superintendent Kevin Rotondo, who worked with both the building engineers and property manager to ensure proper access. Other challenges included procuring the metal panels as
our metal panel subcontractor experienced many challenges, which required our heavy involvement to ensure our direct coordination and communication with the metal panel supplier in order to procure the panels to the site.
The project was a success due to our project team’s ability to work, coordinate, communicate and navigate the challenges with our Client, Altas, and Architect, Gensler, allowed us to achieve a high-level quality project.

More Photos

  • more images
  • more images
  • more images
  • more images
  • more images